eduroam-logo

eduroam.fi


Open your device and be online!

eduroam & usein kysytyt kysymykset

Liittyminen

Organisaationi ei näy Suomen eduroam-organisaatioiden listalla, voinko kuitenkin käyttää eduroamia?

Valitettavasti et voi käyttää eduroamia ennen kuin kotiorganisaatiosi on liittynyt mukaan. Ole yhteydessä oman korkeakoulusi IT-tukeen tai tietohallintoon.

Ongelmia käyttöönotossa

En saa eduroamin kautta verkkoyhteyttä päätelaitteellani (matkapuhelimella, tabletilla tai läppärillä).

Varmista, että olet ladannut ja ajanut juuri oman kotiorganisaatiosi asennusohjelman cat.eduroam.orgista.

Olen ajanut oikean asennusohjelman, mutta en edelleenkään saa verkkoyhteyttä.

Aja asennusohjelma uudelleen ja varmista, että käyttäjätunnuksesi on syötetty muodossa kayttajatunnus@kotiorganisaatio.fi. Huomaa, että kyse ei välttämättä ole sähköpostiosoitteesta, vaan täsmällisen ohjeen tunnuksen muotoon saat omasta kotiorganisaatiostasi. Yleisesti käyttäjätunnus muodostuu käyttäjäkohtaisesta alkuosasta, @-merkistä ja organisaatio-osasta.

Olen varma että käyttäjätunnus on syötetty oikein, mutta en edelleenkään saa verkkoyhteyttä.

Varmista, että salasana on kirjoitettu oikein. Oletko hiljattain vaihtanut salasanaa tai olisiko salasanasi voinut vanhentua? Jos sinulla on kotiorganisaatiossasi käytössä useampia salasanoja, varmista IT-tuelta mitä salasanaa eduroamissa tulisi käyttää. Jos olet varma myös oikeasta salasanasta, kokeile ajaa asennusohjelma toisen kerran mahdollisten asennusvirheiden korjaamiseksi. Jos tämäkään ei auta, ota yhteyttä omaan IT-tukeen ja kerro ongelmastasi.

eduroam lakkasi toimimasta

Olen aikaisemmin käyttänyt eduroamia ongelmitta, mutta nyt en saa verkkoyhteyttä päätelaitteellani.

Onko salasanasi vanhentunut? Jos salasanasi vaihtuu, muista vaihtaa se kaikkiin päätelaitteisiisi (puhelin, läppäri, tabletti...). Voi myös olla, että kotiorganisaatiosi verkkoasetukset ovat hiljattain muuttuneet. Aja cat.eduroam.orgin asennuspaketti uudestaan varmistaaksesi, että sinulla on viimeisimmät asetukset.

eduroam toimii omalla kampuksellani, mutta ei lainkaan vieraillessani muualla.

Tämä viittaa väärässä muodossa annettuun käyttäjätunnukseen. Jos käyttäjätunnuksesta puuttuu @-osan jälkeinen loppuosa, eduroam-hierarkia ei osaa reitittää liittymispyyntöjäsi kotiorganisaatioosi. Kirjoita siis tunnuksesi muodossa tunnus@kotiorganisaatio.fi. Nouda uusin oman kotiorganisaatiosi asennuspaketti osoitteesta cat.eduroam.org.